Om Marie Åkerlund

Det är en ynnest att få bo och ha min ateljé nära skogen och naturen, där hämtar jag inspiration, idéer och skakar av mig stress och dålig energi!

Jag är en konstnär dragen till det mystiska, vackra och poetiska som jag ser i naturen och hos människan.  Att måla är som att läsa en bok, där färger och konturer blir mina ord och skapandeprocessen blir ett uttryck för mina känslor och erfarenheter ur livet. Jag har alltid skapat och älskar att uttrycka mig i olika former och har de senaste åren landat i måleriet, akryl och olja.  Processen när en tavla tar form kan ta olika lång tid, färger och penseldrag ska hitta sin rätta plats på målarduken och när de till slut gör det, det är då målningen börjar andas själv och får eget liv.

Alla mina jag! Det är så jag känner när jag betraktar mina tavlor. Så många uttryck så många känslor och sinnesstämningar, men det är också dessa som håller min låga att skapa igång.

Sedan min första utställning tillsammans med rockgruppen Takida 2012 har jag ställt ut min konst världen över, både separat-, jurybedömda- och samlingsutställningar och har även mottagit flertalet internationella konstpriser och kulturstipendium. 

Idag jobbar jag som konstnär på heltid och har samlare både i Sverige, Europa och USA.  Jag finns representerad i USA, Frankrike, Österrike, Schweiz, Danmark och i Sverige och har sedan 2016 ett nära samarbete med Reijmyre Glasbruk där jag på uppdrag från dem formger glas.

Jag tar emot besök i ateljén efter överenskommelse och jag tar även emot beställningar.

Fotograf: Kim Ekerstad
Varukorg